Vukovar i istočno bojište - predstavljanje knjige

U petak, 26. ožujka u župnom pastoralnom središtu u Županji predstavljena je treća knjiga "Vukovar i istočno bojište" Davora Runtića. Malobrojnim okupljenima, mahom hrvatskim braniteljima, nakon pozdravne riječi dekana prečasnog Ivana Varoščića obratio se Ivan Vekić ratni ministar MUP RH. Nadahnuti govor o stvaranju domovine Hrvatske ratnog ministra nastavio je Žarko Pavletić Žak govoreći o obrani Vukovara i patnjama u logoru. Troknjižje govori o vremenu obrambenog rata za domovinu na našim prostorima; Vukovar, Vinkovci, Županja, Ilok.

0 komentari  

BATT Split - 19 obljetnica



0 komentari  

Spomen značka SP - sa sinoćnjeg sastanka

- klikni na fotografiju za uvećani prikaz
Sinoć je održan redovni sastanak predsjedništva (svakog prvog ponedjeljka u mjesecu). Pored redovnih aktivnosti, napravljen je popis članova koji su se prijavili za odlazak u Split 15.ožujka 2010. godine na obljetnicu SJP "BATT" Split. Ako ima još zainteresiranih neka se žurno jave zbog obveza prema organizatoru (planiramo polazak rano ujutro 15. i 16. ožujka povratak u noćnim satima).


Zahvaljujući poduzetnosti i trudu gospodina Luke Jurića, pokrećemo na državnoj razini akciju izrade spomen iskaznice i spomen značke pripadnika Specijalne policije Hrvatske koju će moći dobiti (uz naknadu za izradu) svi pripadnici specijalne policije Hrvatske koji su proveli u postrojbama najmanje 6 (šest) mjeseci. Pogledajte kako izgleda specimen spomen značke. Napomena: obrazac zahtjeva odaslan je svim udrugama SP, a prezentacija spomen značke u Splitu na obljetnici BATT.

Slika našeg generala Mladena Markača (crtež olovkom Sanje Merc, kćeri našeg člana Đure Merc) uramljena je i postavljena na zid. Velika joj hvala na trudu u ime predsjedništva i članova udruge.

0 komentari  

Prvo ovogodišnje okupljanje članova "Delta" van prostorija udruge

Članovi udruge "Delta" okupili su se da bi proslavili unaprijeđenje našeg člana i kolege na poslu. Ovo je ujedno bilo prvo ovogodišnje roštiljanje i okupljanje van prostorija udruge. Nadamo se da će druženja biti više ove godine....

0 komentari