TEMELJNIM UDRUGAMA - Svima

N/r  predsjednika Udruga

         Poštovani,

        obavještavamo Vas da će se 11.09.2010. godine U 11, 00 SATI svetom misom posvetiti crkva Hrvatskih Mučenika u Udbini. Kontaktirali smo župnika Nedjeljka Knezovića koji nas je izvjestio da su pozvane sve braniteljske udruge. Od župnika Knezovića smo izvješteni o izgradnji spomen centra u kojem će se ugraditi po kamen i tako obilježiti svaki od 1800 stratišta stradavanja Hrvatskih mučenika: Ovčara ... (O deteljima će mo naknadno biti izvješteni).
        Nadalje izvješteni smo da se planira izgradnja spomen zida sa pločama svih postrojbi koje su sudjelovale u Domovinskom ratu na ovom području a vjerojatno i u stvaranju Hrvatske države. (također će mo o detaljima biti naknadno izvješteni).
        Nadalje planira se da svaka postrojba u ovom memorijalnom centru bude zastupljena određeni tjedan u godini kada će se za tu postrojbu služiti misa, organizirati okupljanja i sl...
        Ovaj memorijalni centar Hrvatskih mučenika se osniva pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kao najvišeg predstavnika civilnih vlasti  i Hrvatske biskupske konferencije koja je najviši predstavnik crkvenih vlasti.
        Stoga pozivamo sve članove i udruge da se odzovu posveti crkve Hrvatskih Mučenika u Udbini koja će se posvetiti tijekom svete mise nadnevka 11.09.2010. godine sa početkom u 11,00 sati.
       
        S poštovanjem,

        Tajnik Udruge, Jure Pavlović

 

0 komentari: