U sjećanje


TOMA PAVIĆ MEĐAKOVIĆ
22.2.1964. - 26.11.2006.

0 komentari  

Radio emisija HR ŽU "Društvena tribina" 17.11.2009

2 komentari  

Sabor udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Zagreb

U prostoru Policijske akademije u Zagrebu, 21.studenog 2009. godine održan je redovni izvještajno izborni Sabor udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Zagreb. Oko tri stotine zastupnika iz svih dijelova Hrvatske izabralo je novo rukovodstvo udruge:
  • Predsjednik udruge u naredne dvije godine je Josip Klemm.
  • Dopredsjednici udruge su dr Mihaljević Josip (SEKTOR SP Zagreb), Blažević Antun (ORAO Osijek) i Strinavić Mladen (ZEBRE Nova Gradiška).
  • Predsjednik Središnjeg odbora je Franković Gordan (RIS Kutina),
  • Dopredsjednici središnjeg odbora su Knez Danko (POSKOCI Zadar) i Škegro Franjo (DELTA Županja).
  • Predsjednik suda časti je Petrović Zoran (TRENK Požega),
  • Predsjednik Nadzornog odbora je dr Budimir Dražen (BATT Split).

0 komentari  

Vukovar je jučer, danas i sutra



0 komentari  

"I u mom gradu Vukovar svijetli"

U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991-2009 po ideji autorice Vini Rakić, predsjednice udruge Homo homini homo iz Splita "I u mom gradu Vukovar svijetli" ratni pripadnici SJP "Delta" danas članovi udruge specijalne policije iz Domovinskog rata "Delta" Županja u 18 sati na spomen obilježju poginulim braniteljima županjske posavine zapalili su "rijeku" lampiona i pomolili se za sve stradale vukovarce i hrvatske branitelje.

0 komentari  

Objavio Glas Slavonije 18.11.2009.

BRANITELJSKE UDRUGE UGOŠĆUJU PREDSJEDNIČKE KANDIDATE

Nije bitno tko dolazi, već koliko im donosi


Objavljeno: 18.11.2009

ŽUPANJA - Iako u Županji godinama postoji Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pod zajedničkim krovom samo je nekoliko udruga od njih desetak. Na problem brojnih udruga mnogo branitelja ima primjedbi, ali većina ih se ne usudi progovoriti glasno.
- Svi branitelji bili su tijekom Domovinskog rata ili u MUP-u ili u 131. brigadi Hrvatske vojske Županja, tako da bi dvije braniteljske udruge bile dovoljne. Možda bi i samo financiranje udruga tada bilo jednostavnije. Udruge moraju biti zajedno - naglašava Franjo Škegro, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata "Delta" Županja.
- Trenutačno imamo pet udruga koje su članice Koordinacije. U postupku je zahtjev nove udruge HOS-a da bude naša članica. Mnogo udruga, njihova razjedinjenost, sve je to ispolitizirano - mišljenja je Ivo Grgić, predsjednik Koordinacije udruga, dodajući kako bi udruge, posebice braniteljske, trebale biti potpuno distancirane od politike. U Koordinaciji, kažu, ne mogu shvatiti ni ponašanje pojedinaca iz braniteljskih udruga koji su tijekom svibanjskih lokalnih izbora javno stali na stranu određenih političkih opcija.
- Bilo je to neumjesno i nemoralno. Udruga ne može biti za ili protiv, udruga ima svoju svrhu, a ne pozivati građane da glas daju određenome kandidatu ili političkoj opciji - tvrdi Grgić.
Situacija slična svibanjskoj, kada su čelnici pojedinih udruga otvoreno lobirali za HDZ, posljednjih se dana ponavlja i s predsjedničkim izborima. Dolaske predsjedničkih kandidata neke su udruge iskoristile za susrete s njima.
“Zašto se ne bismo susreli s predsjedničkim kandidatima koji su nam željeli pomoći donacijom?”, uzvraćaju u jednoj braniteljskoj udruzi. Tako su i na prijašnjim izborima rado u svojim prostorijama ugošćavali predsjedničke kandidate, te komentirali kako nije bitno tko im je došao, već koliko im je donio.

Koordinacija: Bez potpore lokalnih vlasti
“Koordinacija, može se reći, trenutačno funkcionira na papiru. Nemamo podršku lokalne vlasti, ne dobivamo potporu iz proračuna. Jedan od ciljeva, gradnju spomen-obilježja svim poginulim hrvatskim braniteljima županjske Posavine u Županji, uspjeli smo ostvariti. Što se tiče ostalih aktivnosti, vrlo su slabe jer nemamo potporu”, tvrde u Koordinaciji braniteljskih udruga.

Zdenka KNEŽEVIĆ

Preuzeto sa Glas Slavonije

0 komentari  

"Trenk" Požega 18.obljetnica

U Požegi u starom vatrogasnom domu svečano je obilježena 18.obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije "Trenk" PU Požeško slavonske. U nazočnosti visokih gostiju Andrije Kolobarića, izaslanika ministra MOBMS, saborskih zastupnika, dožupana, gradonačelnika i načelnika općina, Svemira Vrsaljka predsjednika USPD Zagreb, predsjednika i članova USPDR iz više županija, župnika sve nazočne pozdravio je domaćin Željko Grgić predsjednik USPDR "Trenk" Požega podsjetivši na ratni put SJP "Trenk" koja je prošla sva ratišta diljem Republike Hrvatske. Podijeljena su priznanja zaslužnima za rad i promicanje udruge. Četveročlano izaslanstvo USPDR "Delta" Županja (Ž. Čolakovac, Z. Klaić, F. Škegro, M. Zovkić) nazočilo je 18.obljetnici "Trenk" Požega. Dio ugođaja pogledajte na fotografijama.

0 komentari  

Kupres 15.obljetnica oslobođenja

Sedmeročlano izaslanstvo udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata "Delta" Županja sudjelovalo je u obilježavanju 15.obljetnice oslobođenja Kupresa. Uz sudjelovanje u bogatom programu pripravili smo tradicionalno slavonsko jelo čobanac za tristotinjak osoba što je podijeljeno za rekordnih dvadesetak minuta. U svečanom mimohodu ratnih zastava postrojbi iz BiH i RH sudjelovali smo na svetoj misi u prekrasnoj crkvi svete Obitelji. Pogledajte dio ugođaja što su nam ga domaćini pripravili u trodnevnom druženju. Hvala im na toplom prijamu i doviđenja nadamo se i dogodine.



Pogledajte kako je to fotoaparatom zabilježio Dalibor iz Mostara

0 komentari