Dan državnosti







Predstavnici Gradskog vijeća grada Županje i braniteljskih udruga iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće na Spomen obilježju poginulim braniteljima županjske posavine.

0 komentari  

Velebit trekking 2009. Poskok 3

Utrka je posvećena na spomen svim braniteljma koji su čuvali Hrvatsku na Velebitskoj bojišnici od 1991.-1995. godine. Utrka u svom nazivu nosi ime Poskok 3 u spomen na akcije Poskok 1 i Poskok 2 u kojima su Specijalne jedinice MUP RH ovladale južnim Velebitom i tako odigrale bitnu ulogu u kasnijem tijeku domovinskog rata. U ljeto 1992. Specijalna policija MUP RH počela je zauzimati bitne vojno-strateške položaje na južnom Velebitu da bi tamo formirala svoje baze. Akcijma Poskok 1 i Poskok 2 obuhvaćena je linija obrane južnog Velebita na potezu Rizvanuša - Visočica - Oglavinovac - Struge - Marasovac - Ivine vodice - Vlaški grad - Dušice - Veliko Libinje - Bukva u ukupnoj dužini od preko 120 kilometara. Na taj način stvorena je čvrsta linija obrane i omogućena kvalitetna priprema vojno-redarstvenih operacija Maslenica, Medački džep i Oluja. Pripadnici Specijalne policije su više od 1000 dana u vrlo ekstremnim planinskim uvjetima držali 120 km linije bojišnice, sve do početka vojno - redarstvene operacije Oluja 04.08 1995. godine i time dale nemjerljiv doprinos obrani tog dijela Hrvatske i u pripremi i provođenju vojno-redarstvenih operacija Maslenica, Medački džep i Oluja.Projekt. Velebitski trekking:Poskok 3 posvećen njima u spomen. Rezultate utrke možete vidjeti na stranicama Multisport.

Noć u šatorima ispred hotela Alan uoči polaska na Velebit.
Ispričavamo se na malo lošijoj kvaliteti snimka jer je kolegi to tek drugi puta da snima kamerom.

0 komentari  

Odigran memorijalni nogometni turnir "Mladen Ćatić"


Jučer na stadionu "Mladen Ćatić" u organizaciji NK Županja 77 odigran je memorijalni turnir u spomen na poginulog hrvatskog redarstvenika pripadnika specijalne policije MUP RH Mladena Ćatića. Na turniru su nastupile slijedeće ekipe:
  1. Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata Hrvatske Republike Herceg bosne zajedno sa Udrugom Specijalne policije iz Domovinskog rata "Delta" Županja (USPDR HRHB);
  2. Udruga hrvatskih branitelja liječena od posttraumatskog stresnog poremećaja Grada Županja i županjske posavine i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata podružnica Županja i Hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata podružnica Županja (HVIDR-a);
  3. Policijska postaja Županja (PP ŽU);
  4. Udruga nogometnih veterana prva nogometna lopta Županja (UNVPNL);
  5. Seniori NK Županja 77 (SNK ŽU77) i
  6. Veterani NK Županja 77 (VNK ŽU77).

Evo rezultata utakmica:
  • USPDR HRHB - SNK ŽU77....................... 1:2
  • HVIDR-a - VNK ŽU77 ............................. 0:4
  • UNVPNL - PP ŽU .................................... 4:2

Rezultat utakmice za treće mjesto (nakon izvođenja jedanaesteraca):
  • VNK ŽU77 - SNK ŽU77 ........................... 3:4 (0:0)
Rezultat finalne utakmice memorijalnog nogometnog turnira "Mladen Ćatić" koji je osvojila Udruga nogometnih veterana prva nogometna lopta Županja:
  • UNVPNL - USPDR HRHB ........................ 4:1

3 komentari  

Memorijalni nogometni turnir Mladen Ćatić

U nedjelju, 14. lipnja od 8 sati NK "Županja 77" na nogometnom igralištu Mladena Ćatića organizira memorijalni turnir u spomen na poginulog redarstvenika u Borovu selu i svoga igrača Mladena Ćatića. Nastupiti će slijedeće ekipe: Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata Zagreb, Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata Hrvatske republike Herceg Bosne, Policijske postaje Županja, Udruga Prva nogometna lopta Županja, UHBLPTSP/UHDDR Županja, HVIDRA Županja, Veterani NK "Županja 77", prvi sastav NK "Županja 77". Pozivamo sve članove braniteljskih udruga i građane Županje da dođu bodriti ekipe.

0 komentari  

U sjećanje

IVKIĆ BONO
30.4.1965-11.6.2003

0 komentari  

Zbog velikog interesa prenosimo sa www.uvsjp-alfa.hr

VELEBITSKI TREKKING 2009 - Poskok 3

Poštovani,

predstavljamo Vam 7. izdanje planinarskog maratona "Velebitski trekking 2009 - Poskok 3" koji se održava 20. lipnja 2009. godine sa startom ispred hotela Velebtiska kraljica kod južnog portala tunela Sveti Rok i sa ciljem u Starigrad Paklenici, u Nacionalnom parku Paklenica. Ovogodišnju utrku zajednički organiziraju klub pustolovnih sportova Multisport, koji je u 10 godina organizirao više od 50 projekata ovakve vrste diljem Hrvatske i Udruga veterana specijalne jedinice policije "ALFA" Zagreb.

Osim turističko – sportskog karaktera, ovaj projekt je ujedno i memorijalna utrka posvećena na spomen svim braniteljima koji su čuvali Hrvatsku na Velebitskoj bojišnici od 1991. - 1995. godine. Utrka u svom nazivu nosi ime Poskok 3 u spomen na akcije Poskok 1 i Poskok 2 u kojima su snage Specijalne policije MUP-a RH ovladale južnim Velebitom i tako odigrale bitnu ulogu u kasnijem tijeku Domovinskog rata. U ljeto 1992. Specijalna policija MUP-a RH počela je zauzimati bitne vojno-strateške položaje na južnom Velebitu da bi na istom formirala svoje baze. Akcijma Poskok 1 i Poskok 2 obuhvaćena je linija obrane južnog Velebita na potezu Rizvanuša - Visočica - Oglavinovac - Struge - Marasovac - Ivine vodice - Vlaški grad - Dušice - Veliko Libinje - Bukva u ukupnoj dužini od preko 120 kilometara. Na taj način stvorena je čvrsta linija obrane i omogućena kvalitetna priprema vojno-redarstvenih operacija "Maslenica", "Medački džep" i "Oluja". Pripadnici Specijalne policije su više od 1000 dana u vrlo ekstremnim planinskim uvjetima držali 120 km linije bojišnice, sve do 4. kolovoza 1995. godine, do početka vojno-redarstvene operacije "Oluja". Time su dali nemjerljiv doprinos obrani tog dijela Hrvatske, pripremi i provođenju vojno-redarstvenih operacija "Maslenica", "Medački džep" i "Oluja". Upravo je projekt "Velebitski trekking – Poskok 3" posvećen u spomen pripadnicima Specijalne policije.

Utrka je podijeljena u 3 težinske kategorije:

  • Ultra: 65 kilometara na dionici tunel Sv. Rok - Tulove grede - Bukva - Libinje - Sveto Brdo - Vaganski vrh - Rujno - Manita peć - Mala Paklenica - Velika Paklenica.
  • Planinarska: 30 kilometara na dionici tunel Sv. Rok - Tulove grede - Bukva - Libinje - Čičina dolina - Ivine vodice - Borisov dom - Velika Paklenica.
  • Turistička kategorija: 10 kilometara. Svi posjetitelji koji taj dan budu u NP Paklenici i koji sa ulaznicom dođu do Manite peći ili Borisovog doma i udare štambilj na ulaznicu, dobivaju besplatnu majicu na izlazu iz NP Paklenice.

Cilj za Ultra i Planinarsku kategoriju je na ulazu u Nacionalni park Paklenica, na Trgu Marasovića, gdje će ujedno biti proglašenje pobjednika i prigodni zabavni program sa početkom u 20:00 sati.

Organizatori sudionicima osiguravaju 2 noćenja u kampu hotela Alan u Starigrad Paklenici, prijevoz do starta utrke, okrjepu tijekom utrke, gorske vodiče tijekom cijele trase, osiguranje GSS-a, majice, medalje za sve učesnike koji stignu do cilja, nagrade za pobjednike i okrjepu na cilju utrke. Ove godine očekujemo 300 sudionika: 200 natjecatelja iz 6 zemalja i 100 pripadnika veteranskih udruga koji će zajedno prolaziti trasu ove utrke.

Veselimo se Vašem dolasku i zajedničkom druženju!

Srdačno Vas pozdravljamo,

  • UVSJP-ALFA ZAGREB - mr.Stjepan Milković
  • Klub pustolovnih sportova Multisport - mr.Šimun Cimerman

0 komentari  

"Delte" sa gradonačelnikom Županje

Danas je Davor Miličević, gradonačelnik grada Županja primio u radni posjet predstavnike upravnih tijela Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata "Delta" Županja gospodu: Iliju Marića, Stjepana Vincetića, Dragu Orkića, Marijana Zovkića, Stjepana Matijevića predvođene predsjednikom udruge Franjom Škegrom. U ugodnoj atmosferi, nakon čestitiki po ponovnom izboru za gradonačelnika, članovi "Delte" upoznali su gradonačelnika Miličevića sa radom udruge u ovoj godini i planom aktivnosti do kraja godine. Svjesni situacije oko financijskih sredstava dio planiranih i prijavljenih programa dogovorom, odgoditi će se za iduću godinu. Dogovorena je još bolja i uspješnija komunikacija za predstojeće aktivnosti oko suorganizacije memorijalnog nogometnog turnira u spomen na Mladena Ćatića, poginulog redarstvenika, pripadnika specijalnih postrojbi MUP RH; odlaska članova "Delta" na trekking na Velebitu, uključivanje članova "Delta" pri organizaciji aktivnosti u gradu Županja i drugo.

0 komentari  

MOTO KLUB Specijalne policije

Poštovani kolege,

Ovime vas želimo informirati da je osnovan Moto klub Specijalne policije iz Domovinskog rata. Osnivačka skupština održana je dana 26.04.2009. godine u prostorijama PU karlovačke-Udruge Grom. Klub je osnovan s ciljem da okupi sve motocikliste pripadnike SJP i pričuvnog sastava iz cijele Hrvatske iz Domovinskog rata kao i aktivne pripadnike Specijalne policije, te članove obitelji specijalaca. Cilj kluba je okupljanje specijalaca motociklista, popularizacija motociklizma, te trajno promicanje vrijednosti Domovinskog rata. Pozivamo sve motocikliste da nam se pridruže.

KONTAKT: motoklubsp@gmail.com

Adresa: Moto klub specijalne policije iz Domovinskog rata

Trg hrvatskih redarstvenika 6, 47000 Karlovac

Tel: 095 856 15 35 – Predsjednik Dorijan Vrbanac (Fudo) umirovljeni pilot Zrakoplovne jedinice

095 905 89 50 – Tajnik Ivica Samovojska (Ico) SJP Grom – sada aktivni u Interventnoj policiji-Karlovac

0 komentari